Bestill dekkskiftet allerede i august eller tidlig høst

Eller Tidlig Høst

Ja, det kan føles som å bestille et dekkskift når det er sommer, men tiden flyr og du vil ikke sitte fast med feil dekk når vinteren kommer. Vi har ofte utviklet timeplanene våre for høsten allerede i august, slik at vi kjenner til alle store begivenheter for senhøsten, slik at vi kan velge en dato der vi enkelt kan gjøre et dekkskifte. Det er definitivt noen datoer du ønsker å få det til før, da du kanskje planlegger en tur nordover for å gå på ski. Avhengig av hvilke vinterdekk du har, vil noe avgjøre når du trenger å bytte, da piggdekk har en tidligste dato fra når du kan bruke dem. Det er også datoer når du trenger vinterdekk montert på bilen. Basert på dette kan du allerede beregne og sjekke datovinduet og finne de beste datoene i kalenderen.

Hvis du ikke gjør det nå, vil jeg i det minste legge en påminnelse i kalenderen om en dato litt senere når du skulle bestille dekkskiftet ditt. Når du bytter til vinterdekk, er det alltid bedre å gjøre det en uke for tidlig enn en uke for sent. Hvis du ender opp med sommerdekk og vinterforholdene allerede er kommet, bør du avstå fra å kjøre, da det er veldig farlig å kjøre med sommerdekk under vinterforhold.

Det største problemet du møter når du har sommerdekk på bilen din og er i vinterforhold, er at dekkene ikke er laget for minusgrader. De er optimalisert for å være myke under de varme sommertemperaturene og vil være veldig harde ved temperaturer under null grader. Når du ikke har myk gummi som kan tilpasse seg mikrostrukturen på overflaten, mister du en stor del av friksjonen som dekket kan generere ved å tvinge gummien inn i disse mikrohulrommene. Et hardt dekk glir mer på overflaten, slik at du har nesten null grep og grep. Dette er grunnen til at du ikke skal prøve å kjøre med et sommerdekk under disse forholdene.

Sommerdekk har heller ikke riktig trinnmønster som kan gi godt grep på is og snø. Piggdekk har pigger som kan skape friksjon på is, sommerdekk har ingenting. Vinterdekkmønstre kan også håndtere snø og sikre at slam kan skyves til siden for å forhindre planlegging av slam. Selv piggfrie vinterdekk som ikke har pigger har klart å løse hvordan de kan skape høy friksjon på snø og is. Men disse nyvinningene mangler sommerdekk fordi de ikke er laget for verken snø eller is. Så sørg for at du bytter dekk allerede når temperaturen begynner å nærme seg null, og du trenger ikke å vente på at snø og is skal være på veiene våre. Dette gjør sannsynligvis planleggingen enklere enn å prøve å gjette når den første snøen kommer.

Dette er grunnen til at det er bedre å være klar for vinter ved allerede å ha de riktige dekkene montert når vinteren ankommer. Den største ulempen ved å bruke vinterdekk før vinteren ankommer er litt høyere dekkslitasje, men siden sikkerheten din avhenger av det, kan det være et bedre strategisk alternativ å akseptere dette.

For mer informasjon om dekkskift og vinterdekk, besøk: https://vianor.no/

 

 

Back To Top