Varaa Renkaanvaihto Jo Elokuussa Tai Alkusyksystä

Elokuussa Tai Alkusyksystä

Kyllä, voi tuntua oudolta varata renkaanvaihto kesällä, mutta aika kuluu ja et halua olla väärillä renkailla talven tullessa. Olemme usein tehneet syksyn aikataulumme jo elokuussa, jotta tiedämme kaikki myöhäisen syksyn tärkeimmät tapahtumat, jotta voimme valita päivämäärän, jolloin voimme helposti muuttaa renkaan. On ehdottomasti jokin päivämäärä, jota ennen haluat tehdä sen, koska ehkä suunnittelet hiihtolomamatkaa. Talvirenkaistasi riippuu koska ne on vaihdettava, koska nastarenkaissa on päivämäärä, josta lähtien voit aikasintaan käyttää niitä. On myös päivämäärä, jolloin sinun on viimeistään asennettava talvirenkaat autoosi. Tämän perusteella voit jo laskea ja tarkistaa päivämäärän ja löytää parhaat päivämäärät kalenteristasi.

Jos et tee sitä nyt, laittaisin ainakin kalenteriin muistutuksen päivämääristä hieman myöhemmin, kun sinun pitäisi varata renkaanvaihto. Kun vaihdat talvirenkaisiin, on aina parempi tehdä se viikko aikaisemmin kuin viikko myöhässä. Jos päätät kesärenkaista ja talviolosuhteet ovat jo saapuneet, sinun tulee pidättäytyä ajamasta, koska kesärenkaiden kanssa ajaminen on erittäin vaarallista talviolosuhteissa.

Suurin ongelma, jota kohtaat, kun autollasi on kesärenkaat ja olet talviolosuhteissa, on se, että renkaita ei ole tehty miinusasteisiin. Ne on optimoitu pehmeiksi kuumina kesälämpötiloina ja ovat erittäin kovia alle nollan asteen lämpötiloissa. Jos sinulla ei ole pehmeää kumia, joka voi mukautua pinnan mikrorakenteeseen, menetät suuren osan kitkaa, jonka rengas voi tuottaa puristamalla kumin näihin mikroonkaloihin. Kova rengas liukuu enemmän pinnalla, joten pito on melkein nolla. Siksi sinun ei pitäisi yrittää ajaa kesärenkaalla näissä olosuhteissa.

Kesärenkaissa ei myöskään ole oikeaa kulutuspintakuviota, joka voi taata hyvän pidon jäällä ja lumessa. Nastarenkaissa on nastat, jotka voivat aiheuttaa kitkaa jäällä, kesärenkaissa ei ole mitään. Talvirengaskuviot voivat myös käsitellä lunta ja varmistaa, että loska painuu sivulle loskaliirron estämiseksi. Jopa nastattomat talvirenkaat, joissa ei ole nastaa, ovat onnistuneet ratkaisemaan, kuinka ne voivat luoda suuren kitkan lumella ja jäällä. Mutta nämä innovaatiot puuttuvat kesärenkaista, koska niitä ei ole tehty lunta tai jäätä varten. Joten varmista, että vaihdat renkaat jo lämpötilan alkaessa lähestyä nollaa ja sinun ei tarvitse odottaa lumen ja jään olevan tiellä. Tämä todennäköisesti tekee suunnittelusta helpompaa kuin yrittää arvata milloin ensimmäinen lumi tulee.

Siksi on parempi olla valmis talvea varten pitämällä jo oikeat renkaat asennettuna talven saapuessa. Talvirenkaiden käytön tärkein haitta ennen talven saapumista on hiukan suurempi renkaan kuluminen, mutta koska turvallisuutesi riippuu siitä, voi olla parempi strateginen vaihtoehto hyväksyä tämä.

Lisätietoja renkaiden vaihdosta ja talvirenkaista löytyy osoitteesta: https://vianor.fi/

Back To Top