Make sure that your car is in good condition before long distance drives

lähdet pitkälle ajomatkalle

lähdet pitkälle ajomatkalle

Varmista, että autosi on hyvässä kunnossa, ennen kuin lähdet pitkälle ajomatkalle

Jos suunnittelet pitkää ajomatkaa, sinun tulisi valmistella itsesi sekä autosi. Sinulla pitäisi olla selkeä kuva minne mennä ja mikä reitti kulkee sinne pääsemiseksi, joten et tarvitse karttoja tai muuta, mikä voi häiritä sinua ajon aikana. Jos käytät auton GPS: ää, voi olla syytä ohjelmoida kohteet ennen lähtöä. Suunnittele pysähdyspaikka ja yöpymiset, jotta sinun ei tarvitse etsiä hotelleja keskellä yötä. Jos tiedät minne ajat ja kuinka sinne pääsee, matkanvarrella saattaa olla mielenkiintoista näkemistä johon haluat pysähtyä, minkä hyvin suunniteltu matka varmistaa

Varmista sitten, että autossa on välttämättömyyksiä, kuten ylimääräinen akku matkapuhelimeen lisävirtalähde, toiset kengät voi olla hyvät jos autoon tulee ongelmia ja säänmukaiset ulkovaatteet. Esim. Jos on talvi niin tietenkin lämpimät vaatteet, hatut ja käsineet, ja takki jos on kesä. Tuo autoon tarvikkeet, joita voit tarvita. Jos on talvi niin lapio, harja ja jääraappa lisäksi käynnistyskaapelit, köysi ja taskulamppu ovat myös hyviä autossa. Varmista, että vararengas on hyvässä kunnossa ja että ilmanpaine on hyvä. Matkan ei aina tarvitse olla niin pitkä, mutta jos lähdet retkeilemään tai ulkoilemaan, jossa joudut ajamaan etäisyyden, on hyvä olla valmistautunut siihen, että autoon voi tulla ongelmia. Jos näin on, voi olla hyvä tuoda mukanasi ruoanlaitto vehkeet sekä makuupussi ja teltta.

Tarkista auton renkaat, että niissä ei ole vaurioita ja että niissä on riittävä ilmanpaine ja että kuviosyvyys on yli 4 mm. Jos on kesä, niin sinulla on oltava hyvät kesärenkaat ja jos on talvi, tarvitset hyvät talvirenkaat. Jos autossasi on nastarenkaat, sinun on varmistettava, että rengasrenkaat ovat sallittuja koko matkalla, jonka aiot ajaa. Tämä on tärkeää, jos matkustat eri maihin, kuten hiihtomatka Alpeille. Voit kohdata ongelmia, jos aiot ajaa Saksan läpi, koska nastarenkaat eivät ole siellä sallittu.

Jos aiot ajaa pitkiä matkoja, varmista, että auto on huollettu hyvin. Jos on auton huollosta on pitkä aika, voi olla syytä käyttää autoa korjaamolla kuntotarkastuksessa, jossa ne käyvät läpi auton kriittiset osat, kuten renkaat, jarrut ja iskunvaimentimet. He tarkistavat myös auton nesteet ja valot. Ongelmien varhainen havaitseminen on aina kannattavaa ja lisää turvallisuutta. Haluat välttää matkalla syntyviä ongelmia, jotka voivat johtaa kalliisiin peruutuksiin ja korjauksiin matkan varrella.

Rengaspaineet on tarkistettava lähtöpäivänä, kun auto on pakattu ja siinä on kaikki matkustajat. Alhainen rengaspaine voi johtaa lisääntyneeseen polttoaineenkulutukseen ja renkaan kulumiseen, mikä voi tehdä matkasi odotettua kalliimmaksi.

Lisätietoja siitä, kuinka varaudutaan parhaiten pitkälle matkalle huollon ja oikeiden auton varaosien avulla, käy: https://vianor.fi/

Back To Top